5 tips voor de ultieme roadtrip

5 tips voor de ultieme roadtrip

Een roadtrip met de auto geeft je een heerlijke mate van vrijheid die je alleen met een vliegticket niet gaat krijgen. Je kunt gaan en staan waar je wilt zonder dat je vastzit aan een schema. Hieronder lees je 5 tips om het beste uit je roadtrip te halen.

1. Vliegticket of alleen auto?
Als eerste moet je je bestemming bepalen, ga je ver weg of blijf je op rijafstand van Nederland? Een vliegticket biedt meer ruimte om verder weg te gaan al mis je dan wel al een aantal uur van je roadtrip. Dit is vooral een logistieke keuze.

2. Snacks!
Misschien wel het belangrijkste onderdeel van een roadtrips zijn de snacks. Uiteraard is het verleiding om een hele hoop snoep en lekkers in te slaan. Toch is het verstandig om ook een aantal gezonde en voedzame snacks in te slaan voor als je echt honger begint te krijgen.

3. Technische kennis
Je hoeft uiteraard geen automonteur te zijn voor een roadtrip maar probeer wel wat kennis op te doen over wat er onder de motorkap zit. Mocht je ergens met pech komen te staan kun je in ieder geval een aantal basis dingen checken. Verdere zaken zoals remblokken vervangen kun je dan een garage laten uitvoeren.

4. Pauzes/stops
Daarnaast is het misschien wel het leukste om vooraf te plannen, of juist spontaan, onderweg ergens te stoppen. Stop bij dat ene kleine leuke dorpje of juist langs een mooi stuk natuur. Neem de tijd om ook onderweg te genieten van de omgeving in plaats van stad naar stad.

5. Auto onderhoud
Probeer daarnaast om in de goedkopere landen te tanken, zo bespaar je kosten. Zorg ervoor dat je verder je auto schoon en netjes houd. Mocht ergens schade opgelopen hebben kun je dit gemakkelijk fixen door middel van spotrepair.

admin

Reacties zijn gesloten.