Hoe voorkom je zitklachten met een bureaustoel?

Hoe voorkom je zitklachten met een bureaustoel?

Misschien ben je wel een student of al een hardwerkende volwassene, jullie hebben hoogstwaarschijnlijk minstens een ding gemeen. Namelijk dat jullie allebei dagelijks op een bureaustoel zitten.  Bijna iedereen zit in het dagelijks leven wel op een bureaustoel voor zijn of haar werk, studie of school. Het is dus belangrijk dat je de juiste bureaustoel hebt omdat lichamelijke klachten, zoals nek -en rugklachten, kan voorkomen. Naast dat minder lichamelijke klachten natuurlijker fijner voor jezelf is, bevordert het ook de productiviteit. Je raakt namelijk niet constant afgeleid van klachten in je rug of dat je oncomfortabel zit. Om deze klachten te voorkomen zijn er twee verschillende soorten bureaustoelen ontworpen: de ergonomische bureaustoel en een bureaustoel voor mensen met overgewicht.

De bureaustoel die je zelf kan instellen

Om nek -en rugklachten of een oncomfortabele zithouding te voorkomen bij het zitten in een bureaustoel, kan je gebruik maken van een ergonomische bureaustoel. Een ergonomische bureaustoel is een bureaustoel die je kan afstellen naar eigen wens. Je kan namelijk niet alleen de hoogte verstellen maar ook de armleuningen, de lendesteun en de hellingshoek van de rugleuning. Door alles op de juiste manier af te stellen kan je klachten aanzienlijk verminderen bij het zitten in een bureaustoel. Het hebben van een ergonomische bureaustoel betekent echter niet dat al je klachten plotseling zijn opgelost. Er zijn verschillende bureaustoelen die focussen op verschillende klachten. Bij rugklachten kan een bureaustoel met een extra schuimlaag in de rugleuning nodig zijn. Terwijl een bureaustoel voor mensen met heupklachten is het handiger als het zitvlak niet 90 graden staat maar een iets grotere hoek heeft. 

De zwaardere bureaustoel

Naast mensen met nek, rug -en heupklachten zijn er ook mensen die last hebben van overgewicht. Voor deze mensen zijn er ook speciale bureaustoelen, namelijk bureaustoel 150 kg, gemaakt omdat een normale bureaustoel niet comfortabel is. Dit kan verschillende redenen hebben; het zitvlak ondersteunt je lichaam niet voldoende, de stoel is te smal of de stoel is niet stevig genoeg. In dit geval kan je een bureaustoel kopen die gericht zijn op bepaalde lichaamsgewichten. Deze stoelen kunnen speciaal voor jou zijn gemaakt. Dit zorgt ervoor dat die stoel genoeg ondersteuning biedt en comfortabel zit. 

admin

Reacties zijn gesloten.