Welkom bij het Chilly-thema

Sea summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut nec hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Laat je vermogen voor je werken in deze dure tijden

Laat je vermogen voor je werken in deze dure tijden

Alle kosten worden hogen en de inflatie is torenhoog. Je geld wordt dus met de dag minder waard. Gelukkig zijn er een aantal stabiele zaken om te beleggen als je deze financiƫle mogelijkheden hebt. Mensen stoppen graag hun vermogen in stenen omdat de huizenmarkt een goede manier is om een mooi rendement op je vermogen te verkrijgen. Nu kan je dit in hartje Amsterdam doen, maar wat dacht je van een toeristische trekpleister. Met kort verhuur van je woningen verdien je namelijk meer dan met lang verhuur.

Kort- tegen langverblijf. Voor- en nadelen

Natuurlijk zijn er voor- en tegenstanders van de korte verhuur van je woning. Enige mogelijke nadelen die je kunt ondervinden bij het verhuren aan toeristen zijn bijvoorbeeld:

  • Onzekerheid over de maandelijkse inkomsten bij lage bezetting
  • Veel te veel gedoe al die check-ins en betalingen etc.
  • Het kost veel tijd om het huis schoon te maken en te houden voor iedere gast.

Nu zijn dit zeker geen onterechte onzekerheden kunnen spelen. Bij een lagere bezetten kan je mogelijk een maand minder inkomsten hebben aan je woning. Mocht je een oud huis hebben in een niet toeristische plek is dit wellicht een valide argument. Maar ga een vakantiehuis verhuren in Zeeland?Dan zit een huisje het grootste gedeelte van het jaar zeker voor. Daarnaast is beheer tegenwoordig gewoon uit te besteden. Jij geeft een percentage van de inkomsten aan een extern bedrijf en zij nemen alle zorgen van je weg. Schoonmaak, Check-ins en vaak zelfs kleine mankementen. De inkomsten door de hogere verhuurprijzen wegen vaak op tegen de beheerkosten.

Echter zijn er ook tal van voordelen van korte termijnverhuur. Op een populaire bestemming kan je een stuk meer verdienen. Daarnaast zitten mensen niet lang in je woning. Ben je zelf even toe aan een rustmoment tijdens een vakantie? Ga lekker een paar weken naar je eigen woning en als je weer helemaal bent opgeladen dan kan je anderen weer laten genieten van jouw huis. Tot slot zal je woning beter onderhouden blijven omdat mankementen snel aan het ligt komen. Zo zal je woning door slecht onderhoud in ieder geval geen waarde verliezen.

Of je nu voor of tegen de lange termijn vakantiehuis verhuren bent, een ding is zeker. Investeren in (vakantie)huizen is helemaal in deze dure tijd een goede keus. 

admin

Reacties zijn gesloten.