Mogelijkheden verduurzaming in de provincie Limburg

Mogelijkheden verduurzaming in de provincie Limburg

Verduurzaming in de regio Limburg

Zoals elke provincie draagt ook Limburg haar steentje bij aan de verduurzaming van Nederland. Om in 2050 energie- of klimaatneutraal te zijn, moeten er nog flinke stappen worden ondernomen. Gelukkig zijn er vele kansen in Limburg om duurzame energie op te wekken.

Mogelijkheden zon

Met het zonnepanelenproject Parkstad is in deze regio één van de eerste samenwerkingsverbanden gestart om inwoners te stimuleren zonnepanelen te nemen. Door een gunstige regeling is het voor alle bewoners mogelijk om zonnepanelen in Limburg te realiseren. Als u door de provincie rijdt ziet u in het zuidelijke deel dan ook op vele dagen al panelen liggen, het project is tot zekere hoogte een succes. Toch zijn er nog voldoende mogelijkheden, bijvoorbeeld door collectieve zonneparken aan te leggen, om het aandeel van zonne-energie te vergroten. 

Mogelijkheden windenergie

Windenergie heeft overduidelijk de harten van de Limburgers nog niet veroverd. Aan de grens zijn een groot aantal windmolens zichtbaar, deze staan alleen in Duitsland. Daardoor is ook in Limburg de potentie van windmolens groot, ondanks dat het er niet net zo hard waait als op de zee. Het is gebleken dat windprojecten wel degelijk succes kunnen hebben als de lokale inwoners vroegtijdig worden meegenomen in de plannen en vervolgens de realisatie van het project. De kans is echter klein dat windenergie hetzelfde succes behaalt als zonne-energie.

Duurzaamheidslening

Om ook de inwoners van de provincie Limburg te stimuleren duurzame maatregelen toe te passen in hun woning heeft de provincie een speciale duurzaamheidslening beschikbaar gesteld. Door tegen gunstige voorwaarden te lenen kunnen bewoners flink besparen op de energierekening. Doordat de besparing hoger ligt dan terugbetaling van de lening, gaan de meeste bewoners er financieel op vooruit.

Op zoek naar mogelijkheden om uw woning te verduurzamen? Bij Volta Limburg kunt u een uitgebreide, gratis online huisscan doen die de mogelijkheden voor u in kaart brengt.

admin

Reacties zijn gesloten.