Welkom bij het Chilly-thema

Sea summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut nec hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Steeds meer vrouwen kiezen voor private lease

Steeds meer vrouwen kiezen voor private lease

Volgens de laatste berichtgeving rijden er in Nederland nu 175.000 auto’s die gefinancierd zijn door middel van een private lease contract. In 2018 was dit nog 150.000. Dat is een groei van ruim 16%. De Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen(VNA) monitort jaarlijks de private lease markt en houd op deze manier allerlei informatie zoals de gemiddelde looptijd van een contract, de gemiddelde maandbedragen die betaald worden, het aantal kilometers wat jaarlijks wordt gereden en dus ook wie de doelgroep is. Uit het onderzoek blijkt dat van alle private lease contracten 38% vrouw is. Ten opzichte van 2017 is dat aandeel 4% gegroeid.

De private lease rijder

Private lease is populair omdat het vele voordelen heeft. Misschien wel het grootste voordeel is dat je een gloed nieuwe auto kan rijden zonder dat je in één keer de auto moet betalen. Je betaald namelijk een vast maandbedrag. In dat maandbedrag zijn ook kosten opgenomen als verzekering, wegenbelasting, onderhoud en pechhulp. Je bepaalt verder van tevoren de looptijd van het contract en het aantal kilometers dat je denkt te gaan rijden in een jaar. Deze factoren bepalen onder andere de uiteindelijke prijs die je betaald per maand.

Bij private lease betaal je een hoger maandbedrag wanneer je kiest voor een auto met een hogere aanschafwaarde. Volgens het onderzoek van de VNA kiezen de meeste mensen voor een private lease contract waar het maandbedrag tussen de €200,- en €300,- ligt. Dit zijn over het algemeen de kleinere/compactere stadsauto’s zoals bijvoorbeeld de Fiat 500 of een Volkswagen Polo

Andere manieren van het financieren van je auto

Naast private lease zijn er ook andere manieren om je auto te kunnen betalen. Voordat je een definitieve keuze maakt is het belangrijk om ook de overige lease varianten te overwegen. Als je op zoek bent naar een auto voor maar een korte periode dan is het aan te raden om te kiezen voor een short lease contract. Dit is een flexibel contract en de contractduur is meestal minder dan 2 jaar. Een andere optie is dat je een auto least op de naam van de zaak. Bij zakelijk leasen betaal je ook een vast maandbedrag maar daarbij betaal je ook nog bijtelling.

Er zijn vele manieren bedacht om jou te helpen met jouw mobiliteitsprobleem. Zorg ervoor dat je goed onderzoek doet naar de financiering manier die het best bij jouw situatie past.

admin

Reacties zijn gesloten.