Wat moet ik allemaal overwegen als ik een website laten maken?

Wat moet ik allemaal overwegen als ik een website laten maken?

Wil je een website laten maken? Neem het van ons aan: je bespaart jezelf een hoop gedoe door wat eenvoudig onderzoek te doen voordat je in het diepe duikt. Heel veel mensen vragen zich af waar ze moeten beginnen en waar ze rekening mee moeten houden bij het laten maken van een website. Als je de bal snel aan het rollen wilt krijgen is het handig om deze protips te weten. Zo ben je goed voorbereid voor als je aan de slag gaat.

Als je een website wil laten maken moet je een doel voor ogen hebben

Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar je moet een duidelijk beeld hebben van wat je met je website wil. Is het om een online aanwezigheid voor jouw bedrijf te creëren? Is het voor persoonlijk gebruik, zoals een blog of portfolio? Verkoop je producten? Is jouw website een plek waar klanten contact met je kunnen opnemen? Zonder een duidelijk doel is het bijna onmogelijk om aan de slag te gaan. Onderzoek daarom de websites van jouw concurrenten of vind websites die je mooi vindt. Dit helpt niet alleen om het doel te verfijnen, maar geeft webdesigners ook een idee van wat voor soort stijl en ontwerp je voor ogen hebt.

Alles draait om content, maar wat is dat precies?

Goede content is misschien wel de belangrijkste factor voor een snelle doorlooptijd omdat het bepaalt wat mensen vinden als zij het zoeken op Google. Misschien heb je al een website en ben je tevreden met de inhoud. Dat is prima, het is gemakkelijk om een kopie over te zetten naar een nieuw ontwerp. Als je helemaal geen inhoud hebt, moet je goed nadenken over jouw content. Of je het nu zelf schrijft of iemand het voor je laat schrijven, de inhoud helpt bij het maken van een sitemap. Deze sitemap is onmisbaar voor de mensen die je je website laat maken. Het is een kaart  waar alles van je website op staat en vormt de basis is van elke website.

Opvallen met kleuren: zoek goed uit wat voor jou werkt

Een opvallend en strak kleurenschema kan samenvallen met de branding van jouw bedrijf. Kleuren zijn niet per se het allerbelangrijkste, maar het helpt zeker om vanaf het begin het ‘gevoel’ te hebben waar je voor gaat. Het kiezen van kleuren voor jouw website is niet zo eenvoudig als het klinkt en er zijn zoveel kleuren. Overleg daarom met een ervaren webbouwer zoals Nowweb over wat zij je kunnen aanraden als je een website wil laten maken. Vaak weten zij redelijk goed welke kleuren en ontwerpen elkaar aanvullen en ideaal zijn om de aandacht te trekken van mensen die op het web snuffelen.

Extra aandacht: wat afbeeldingen kunnen doen voor je site

Afbeeldingen zijn belangrijk als je een website wil laten maken. Denk bijvoorbeeld aan wanneer heb je voor het laatst een goede website hebt bezocht zonder afbeeldingen. Afbeeldingen van producten, teamleden, je pand zijn erg relevant voor jouw website en bedrijf. Hoe persoonlijker, hoe beter. Je kunt natuurlijk stockfoto’s gebruiken als je een website wil laten maken. Toch is dat niet altijd een goed idee, vooral niet als je wilt dat jouw website volledig individueel en specifiek voor jouw bedrijf is. Iedereen kan namelijk stockfoto’s kopen en gebruiken en misschien gebruik je wel dezelfde als een concurrent.

Laat nu een website maken die gegarandeerd mensen trekt

Natuurlijk zijn er nog tal van andere factoren waarmee je rekening moet houden bij het laten maken van een website, maar bovenstaande punten zijn een goed startpunt. We zouden zelfs zeggen dat je nu klaar bent om de sprong te wagen dus wat houdt je tegen? Grijp je kans om nu een professionele website laten maken door ervaren webbouwers.

admin

Reacties zijn gesloten.